Wilsons Prom National park.
Gisteren toen we aankwamen in het national park was het echt verschrikkelijk heet. Gelukkig hebben we nog ergens een mooi plaatsje gevondenom de camper neer te zetten. Weekend dus, voor de Australiers de kans om er even tussenuit te gaan. Alles is zo ver een uitgerekt je maakt snel een paar honderd km om ergens even te komen of om op bezoek te gaan maakt het voor de stadsmensen uit Melbourneof zo een trip van ongeveer 250 km een peuleschil. Nog niet lang geleden was er een bosbvrand geweest. Verschrikkelijk voor de flora en de fauna alles zal verschrikkelijk ontregeld zijn geweest. Ondanks dat hebben we toch nog wat dieren kunnen waarnemen zoals een mantelmeeuw zo een met een grote gele snavel waarop het einde een rode knobbel zit. De rosella papagaaien zitten hier echt met bosjes bij elkaar. En vanochtend zag Evert bij de toiletten en douches een possum naar binnenschieten, een nietsvermoededende jongen schrok zich helemaal wild toen dat beesyt bij hem de douchge in sprong hahaha.
Gisteravond was het warm en broeierig waar dus een onweer achteraan kwam. Vanochtend was het nog steeds warm maar ook regenachtig.Gisteravond heeft Evert nog even lekker gitaar gespeeld, erg mooi samen in concert met een cockabura. Het leek wel zei Evert later )ik lag al vroeg in bed , of de cockabura in de gatenhad wanneer hij moest invallen voordat zijn gelach in de ruimte klonk. Of was hij hem gewoon aan het uitlachen hahahaha.
Het is vandaag alweer de 27ste, hier op Wilsons Prom nog steedsmistig, regenachtig en zo nu en dan een buitje. Maar ondanks dat is de temparatuur lekker en voor een dagje wel even fijn zo zonder die hitte. We staan hier nu op Picnic Bay en Evert is zojuist richting strand gelopen om te zien of er een goede surf spot is.
Evert is net terug en heeft een prachtig pad naar beneden gevolgd tussen verbrande Teatreebush, opmerkelijk hoe groen hier alles is en weer snel regenareerd. ( In vergelijking met het binnenland van Australie wat erg droog is) De surf kon dus beter dus we rijden weer verder richting Dartbys beach. (Hoe verwend kan je wel niet zijn , uhm ) . De bergen (750m hoog) zijn gehuld in laaghangende bewol+king (mist dus). Opvallend zijn deeenorm mooie bergrotsen Zie het als een grote rand kiezelsten die in een miniatuur landschap zijn gegooid. gedrukt.
Weer terug op de camping de zon schijnt alweer en het is alweer warm, ik zit hier in de opening van de damesWC te typen omdat we geen stroomplaats konden krijgen en de bat leeg was van de laptop. Evert is op strand nog even lekker surfen.Morgen rijden we een heel stuk verder en wel richting Lake Tyrees waar we uitkomen ik weet het niet het is ongeveer een 300 km rijden.
Tot morgen weer allemaal de foto´s worden nog geupload daar het nogal een tijdje duurt om ze erop te zetten en we geen stroom hebben. En ik eerlijk gezegt wel de dameswc uit wil. hahaha
tot morgen en see you guys.....
lots of kisses Evert enSjell
xxx
oi what are you doing after Lakes Entrance? Nice to hear that Wilsons prom was nice (but it was not really really hot..................... you dutch person you!) it was 42 in perth yesterday - maybe that will come across! i will check this again in a few days have fun and hope you find some bigger waves
Jullie hebt het wel heel fijn, denk ik. We krijgensteeds meer zin om zelf ook nog eens die kant uit te gaan. Het is wel 40 jaar geleden dat wij in Wilson's Prom waren.
hebben net de uitnodiging de deur uit gemaild voor zondag 28 maart om met elkaar de ss rotterdam te gaan bekijken en daar mijn verjaardag te vieren. willen jullie ons even voor 10 maart laten weten of jullie van de partij zult zijn.
goede reis verder.
Hallo jullie twee
Heerlijk onderweg dat mag duidelijk zijn.
En wat een bijzonder dat muziek bandje waar Eef nu in speelt!
Hier hebben we ook de eerste keer dit jaar 10 graden gescoord, en dat was al heerlijk.
Tot snel
Hoi Angele en Evert,
Wat leuk om op dit weblog jullie belevenissen down under te lezen. Van de andere kant, we hopen jullie natuurlijk binnenkort weer te zien.
Vol mooie verhalen, natuurlijk.
Hub & Karin