Evert en Sjell in Aussie

Phillip Island het weekend van de grand prix superbike

Hoi allemaal,

ik moet alweer opnieuw beginnen omdat de internet connctie eruit viel. pffff

We zitten dus op Phillip Island een eiland aan de zuidkust van Victoria. Bekend om de penguins paradre en Grand prix world champion circuit. Evert zit in het water en is heerlijk aan het bodyboarden. Smitsh Beach heet het hier. Op de achtergrond hoor ik de mototraces en de helikopters die er boven vliegen ik denk om opnamens te maken van het racen. Gisteren zijn we bij de Penguin Parade geweest een heel spectakel tussen allemaal kwebbelende chinezen konden we mee genieten van het aankomen van de pen guins die dus weer thuis kwamen. Heel erg leuk die kleine waggelende beestjes achterelkaar de zandduinen inliepen opweg naar hun holletje en kinderen. Je kon ze echt helemaal volgen tot bij hun hol ze hadden een heel pad door de duinen gemaakt waar je mee kon lopen met de penguins. De kleintjes kwamen dus ok iets naar beneden gelopen opzoek naar hun ouders ze liepen naar iedereen toe maakten een overweldigend geluid, en begroeten iedere penguin in de hoop dat het hun ouders waren. Waren ze het niet begonnen ze hevig te bijten hahahaha. De oudere penguins durfde op een gegeven moment niet er langs bang gebeten te worden. Dus als ze even afgeleid waren stormden ze in een razend tempo voorbij de kleintjes hahaha. De camping van vannacht was Anchorage park niet echt bijzonder maar wel netjes. We hopen de komende dagen wat goedkoper te kunnen camperen ergens in een national park . We rijden vanmiddag door naar Wilson Prom. Ook een National Park. Ben benieuwd hoe het daar zal zijn. Geweldig is het nog steeds zo adembenemend mooi, al die flora en fauna en vriendelijke mensen om je heen. Hë guys... zeggen ze dan tegen je.

paula

Wat een leuk verhaal over die pinguins zeg, hahaha. Lijkt me super omdat in het echt mee te maken. Leuk ook om jullie op skype te hebben gesproken en gezien!

Hier gisternacht en ochtend twee kleine aardbevingen. Mijn bed schudde even heen en weer en na 20 seconden was het ook weer afgelopen. Heb ik dat ook weer meegemaakt, haha.

Geniet daar! Kus

pa

zagen jullie daar ook de spuitende blowhole op Philip Island? een geweldige belevenis. we stonden er met de Manintvelds, alle kinderen stevig bij de hand houdend. een grote golf dook het gat in en werd door een schoorsteen naar boven geperst, net een geyser.
dank voor de updates.

Peggy

Hallo!

Wat ontzettend leuk zeg!
(ik en tjalf hebben laatst aalschovers zitten observeren(ook zwart met wit haha)) penguins zijn natuurlijk wel bijzonder om zo ff in het wild te kunnen zien zeg!
echt schattig die beestjes!

Peggy